Меню

Навчальний семінар

Навчальний семінар

Навчання-семінар  "Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчової продукції на основі принципів НАССР"

18 серпня 2017

За ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області ТОВ «Хмельницьктестстандарт» проведено навчання – семінар на тему: «Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР». Участь у семінарі прийняли представники переробних підприємств області, державні інспектори районних, міськрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Наголошено на тому, що відповідно до ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів»  оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів  та контролю у критичних точках.

Опрацьовані наступні питання:

Історія виникнення системи НАССР. Принципи НАССР. Послідовність дій з розробки та впровадження системи НАССР.

Програми передумов системи НАССР приклади належної виробничої та гігієнічної практики.

Роль зовнішніх консультантів в розробці та впровадженні системи НАССР. Сертифікація системи НАССР

Зміни в законодавстві України стосовно безпечності харчових продуктів.

Обов’язки операторів ринку стосовно запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках –НАССР

Виконання вимог харчового законодавства з впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, вимоги законодавства та добровільних стандартів